Home / Copil / Ciocolată de casă cu nucă

Ciocolată de casă cu nucă

Ingrediente

500 g lapte praf

5 linguri cacao

150 ml apă

200 g zahăr

200 g unt 82% grăsime

1 fiolă esență de rom

150 g miez de nucă zdrobit
Mod de preparare
Amesteci într-o cratiță apa cu zahărul, o pui pe foc și lași să fiarbă 6 minute din momentul în care dă în fiert. Adaugi untul tăiat cuburi și mai lași psă fiarbă alte 2-3 minute. Dai deoparte de pe foc, pui esența de rom și amesteci.

Într-un castron, amesteci laptele praf cu pudra de cacao și cu miezul de nucă zdrobit. Torni siropul peste amestecul cu lapte praf și omogenizezi cu o lingură de lemn.

Îmbraci o tavă de circa 20×20 cm sau mai mică cu folie alimentară, depinde cât de groasă vrei să iasă și torni ciocolata. Nivelezi bine și uniform și o introduci la frigider pentru cel puțin 3 ore. O scoți din tavă, desprinzi folia, o tai pătrățele și gata, copilul tău o poate savura.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.