Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / …paste reușite și gustoase

…paste reușite și gustoase

Te apuci să fierbi paste şi îţi spui: “Este foarte simpu. Arunc câteva paste în apa clocotită şi gata.” Aşa este, dar pentru reuşită ar trebui să ţii cont de câteva sfaturi. Iți ofer câteva trucuri pentru ca tu să prepare cele mai bune paste.

  • În primul rând, trebuie să ştii că o porţie obişnuită de paste este 100 de grame. La această cantitate îţi trebuie pentru fiert 1 l de apă. Trebuie să pui și sare mai multă la fiert, aceasta dându-le savoarea de care au nevoie și nici nu le lasă să se lipească.
  • Nu pune pastele decât în apa care clocotește, amesteci ca să nu se lipească între ele. Odată ce sunt acoperite de apă, nu mai amesteci și le fierbi la foc mediu.
  • Este important să le fierbi cu 2 minute mai puțin decât scrie pe ambalaj. Dacă faci pentru ele un sos cu mai multă zeamă, le pui în sos şi le mai fierbi 1-2 minute, ele devenind mai aromate.
  • Nu adaugi ulei în apa care fierb, deoarece nu este necesar. Dacă faci acest lucru, pastele vor deveni alunecoase și sosul nu se va mai lipi de ele așa cu ar trebui.
  • Când fierbi pastele pentru a fi umplute (cum sunt cannelloni), le fierbi la foc foarte mic, pentru a nu risca dezintegrarea lor.
  • Nu fierbe mai multe tipuri de paste odată, pentru că au timpi de fierbere diferiţi şi rişti ca unele să fiarbă şi altele nu.
  • Nu clăti pastele după fierbere. Amidonul natural se spală şi el şi sosul nu se va mai lipi de ele.
  • Dacă vrei să mănânci cu adevărat ceva bun, ar fi mai bine să prepari pastele în casă. Este simplu. Amesteci 4 ouă bătute cu 400 g de făină, întinzi o foaie mai groasă, o lași să se zvânte puțin și o tai tăieței mai groși sau mai subțiri, după preferință.

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.