
Pasta de ardei cu nuca este o rețetă turcească superdelicioasă pe care o puteți servi atât pe felii de pâine prăjită, cât și cu lipii calde.
Ingrediente
4 ardei grași roșii mai mari
100 ml ulei
100 g grisine simple
1 cană miez de nucă prăjită (plus câteva bucăți pentru decor)
2 cepe medii albe
1 cățel usturoi
½ linguriță chimion
2 linguri pastă de ardei picantă
2 linguri pastă de roșii
1 lingură zeamă de lămâie
3 linguri tahini
½ linguriță sare
Mod de preparare
Coci ardeii și îi cureți de coajă și de semințe. Pui grisinele într-un robot, le mixezi până obții un pesmet foarte fin, după care îl cerni printr-o sită. Pesmetul mare de la cernut îl oprești pentru o altă utilizare. Miezul de nucă îl macini fin în robot.
Pui ceapa curățată într-un blender, adaugi ardeiul gras copt, cu tot cu zeamă, usturoiul și mixezi până obții o cremă fină.
Adaugi nuca măcinată, ½ cană cu pesmet, pasta de ardei picantă, pasta de roșii, zeama de lămâie, chimionul, sare și procesezi până la omogenizare, aproximativ un minut. Adaugi tahini, uleiul și mixezi până devine netedă și groasă. Cureți marginile și mai mixezi 30 de secunde.
Răstorni muhammara pe o farfurie, netezești și cu spatele unei linguri formezi un șanț. Decorezi cu miez de nucă și stropești cu ulei. Poți păstra crema la frigider mai multe zile.
Atentie! Pentru cei mici, renunți la pasta de ardei picantă.
Un alt aperitiv delicios pe care îl poți pregăti pe lângă această pasta de ardei este și Salata de vinete cu pasta de susan.
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!