Omletă cu vânătă

Ingrediente

1 vânătă potrivită; 1 ceapă; 4 linguri unt; sare; piper alb măcinat; 6 ouă; 2 linguri pătrunjel verde tocat

Mod de preparare
Speli vânăta şi o tai cubuleţe. Cureţi ceapa, o speli şi o toci mărunt. Într-o tigaie potrivită ca mărime, pui ceapa în untul topit şi o laşi un minut. Adaugi cubuleţele de vânătă, condimentezi cu puţină sare şi piper şi laşi pe foc până vânăta şi ceapa se înmoaie, dar nu foarte tare.

Baţi ouăle cu puţină sare, adaugi pătrunjelul verde tocat mărunt şi amesteci. Torni ouăle în tigaie peste vânătă, laşi 5 minute (nu amesteci), după care o introduci în cuptorul încins la 180°C timp de 5-7 minute. O serveşti caldă sau rece, cu ce salată preferi.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.