Home / Copil / Nu vrea să facă teme? Ce este de făcut?

Nu vrea să facă teme? Ce este de făcut?

Gata, școala a început! Pentru mulți copii și părinți temele sunt o „tortură”. Îți oferim câteva sfaturi pentru a transforma momentul temelor într-o activitate plăcută.

Înainte de teme lasă-l liber!

După o zi lungă de stat la școală, copilul trebuie să facă mișcare, să se joace. Când vine acasă, dă-i să mănânce și lasă-l să se relaxeze două ore (să alerge, să se relaxeze…). O să vezi că nu este vorba despre timp pierdut, ci mai degrabă de o pauză benefică.

Creează un spațiu de lucru adecvat

Copiii care sunt în școala primară au nevoie de multă supraveghere, mai ales la făcutul temelor. Cel mai bine este să-l ai în vizorul tău când le face. Dacă ai treabă în bucătărie, și el își poate face temele împreună cu tine.

Nu este nevoie să-ți reamintesc că dacă ai un copil mai mare, este mult mai greu. El vrea să-și facă temele în dormitor. Nu este indicat să și le facă pe pat sau canapea. O astfel de postură dăunează concentrării. Ar fi ideal să aibă în dormitor un birou cu sertare pentru ca el să aibă aproape caietele și cărțile.

Elimină sursele care-l distrag

Profită de începutul anului școlar pentru a face noi reguli. În timpul temelor și al lecțiilor, închizi televizorul, radioul, computerul și îi iei telefonul, dacă are. Poți face o singură excepție de la reguli: o muzică calmă, în surdină.

Cultivă plăcerea

Dacă temele și lecțiile nu sunt o corvoadă pentru copii, nu ar trebui să fie nici pentru părinți. Începe temele cu el cu un zâmbet, prin joc, chiar dacă ești epuizat sau ai avut o zi proastă. Nu uita: dacă starea de spirit bună este contagioasă, la fel se întâmplă și cu cea rea. Depinde de tine!

Rutina este importantă

Da, rutina temelor și a lecțiilor este esențială. Dar uneori trebuie să știi când să începi. De exemplu, dacă copilul tău se învârte pe scaun de 20 de minute fără să facă nimic, nu trebuie să insiști. Lasă-l să se relaxeze 10 minute, după care el singur va reveni să le facă.

Ești depășit?

Lucrezi până târziu? Ai uitat noțiunile de geometrie de multă vreme? Răbdarea ta s-a epuizat? Nu ezita să cauți ajutor, fie un copil mai mare, o cunoștință care locuiește în apropiere de tine sau un profesor.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.