
Mousse de capsune, un desert rapid, aromat si superdelicios!
Ingrediente
1 linguriță gelatină
2 linguri apă
450 g căpșune curățate de codițe
4 linguri zahăr
2 lingurițe zeamă de lămâie
240 ml smântână de frișcă 35% grăsime
Mod de preparare
Pui gelatina într-un pahar, torni apa, amesteci și o lași la înmuiat pentru 10 minute.
Pui căpșunele curățate și spălate într-un blender, adaugi zahărul și zeama de lămâie și mixezi până devin piure. Torni totul într-o cratiță și o așezi pe foc mic, amestecând din când în când să nu se lipească. În timp ce piureul de căpșune fierbe pentru a se lega și îngroșa, 5 minute din momentul în care dă în clocot, faci frișca și o pui la frigider.
Dai cratița deoparte de pe foc, torni gelatina înmuiată și amesteci. Lași compoziția să se răcorească. Nu trebuie să se răcească complet deoarece o să înceapă să se întărească.
Adaugi frișca în compoziția de căpșune amestecând ușor, de jos în sus, până când obții o compoziție omogenă și uniformă.
Torni amestecul în 2-3 cupe, le acoperi cu folie de plastic, în funcție de mărime, și le pui la frigider pentru 4 ore. Servești mousse-ul rece, cu fructe proaspete deasupra.
Pe lângă acest mousse de capsune, mai poți pregăti și Mousse de avocado cu ciocolată.