Home / Copil / Mousse de căpșune

Mousse de căpșune

mousse de capsune

Mousse de capsune, un desert rapid, aromat si superdelicios!

Ingrediente

1 linguriță gelatină

2 linguri apă

450 g căpșune curățate de codițe

4 linguri zahăr

2 lingurițe zeamă de lămâie

240 ml smântână de frișcă 35% grăsime

Mod de preparare

Pui gelatina într-un pahar, torni apa, amesteci și o lași la înmuiat pentru 10 minute.

Pui căpșunele curățate și spălate într-un blender, adaugi zahărul și zeama de lămâie și mixezi până devin piure. Torni totul într-o cratiță și o așezi pe foc mic, amestecând din când în când să nu se lipească. În timp ce piureul de căpșune fierbe pentru a se lega și îngroșa, 5 minute din momentul în care dă în clocot, faci frișca și o pui la frigider.

Dai cratița deoparte de pe foc, torni gelatina înmuiată și amesteci. Lași compoziția să se răcorească. Nu trebuie să se răcească complet deoarece o să înceapă să se întărească.

Adaugi frișca în compoziția de căpșune amestecând ușor, de jos în sus, până când obții o compoziție omogenă și uniformă.  

Torni amestecul în 2-3 cupe, le acoperi cu folie de plastic, în funcție de mărime, și le pui la frigider pentru 4 ore. Servești mousse-ul rece, cu fructe proaspete deasupra.

Pe lângă acest mousse de capsune, mai poți pregăti și Mousse de avocado cu ciocolată.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.