Lasagna cu ardei și vinete

Ingrediente
50 g unt; 2 linguri ulei; 100 g făină; 1 l lapte; 400 g ardei gras; 200 g vinete; 200 g dovlecel; 2 linguri ulei de măsline; 400 g foi de lasagna; 400 g roșii tocate din conservă; sare; 100 g parmezan ras; 140 g cașcaval ras
Mod de preparare

Mai întâi, faci sosul bechamel. Încălzești untul și uleiul într-o cratiță, adaugi făina, amestecând continuu, și o lași câteva secunde. Torni laptele treptat, amestecând continuu cu un tel mic, și lași să fiarbă, la foc mic, 20 de minute. Condimentezi cu sare, după gust. Ai grijă să amesteci constant, pentru a nu se lipi.

Coci ardeii grași și îi cureți de coajă. Speli vinetele și dovleceii, îi tai felii de 1  cm grosime și le prăjești în uleiul de măsline încins câte 3 minute pe fiecare parte.

Așezi pe fundul unui vas termorezistent mai mic uns cu unt puțin sos, adaugi foi de lasagna, pui roșii din conservă, felii de dovlecel, vânătă și fâșii de ardei. Presari din ambele tipuri de brânză, un strat de sos și acoperi cu foi. Procedezi la fel până termini ingredientele. La final, închei cu sos și brânzeturi. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit la 170°C timp de 30 minute.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.