Home / Viata de familie / Ingredientul lunii / Oregano, aromă și sănătate

Oregano, aromă și sănătate

Unul dintre condimentele folosite foarte des în rețetele pe care le pregătești și în special în pizza este oregano. Această plantă aromatică nu este doar un ingredient culinar, ci și un bun medicament natural. Conţine antioxidanți puternici și are efect antimicrobian.

  • De la această plantă aromatică se folosesc frunzele, care sunt mai aromate în formă uscată decât crudă.
  • În bucătărie, acest condiment se combină foarte bine cu fasolea, mazărea, anghinarea, vinetele, roșiile, dovleceii, peștele, mielul, ardeii, cartofii, carnea de iepure, carnea de porc, carnea de vită, crustaceele, brânza de capră sau de oaie. Este foarte bun în omlete și chiar în dressingurile pentru salate.
  • Oregano se poate păstra proaspăt în frigider circa trei zile. Frunzele se pot congela. Se spală și se usucă, se desprind de tulpini și se pun în pungi de plastic, cu grijă, pentru a nu le strivi sau îndoi. Rezistă până la 1 an.
  • Pentru a usca frunzele proaspete, se atârnă tulpinile într-un loc întunecos, cu ventilație bună. Odată uscate, ele trebuie ferite de aer, umezeală și lumină. Rezistă astfel circa 6 luni.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.