Home / Copil / Înghețată de sfeclă roșie

Înghețată de sfeclă roșie

Ingrediente

4 bucăți medii de sfeclă roșie

2 portocale mari, zemoase

200 ml smântână grasă

200 ml iaurt gras

150 g zahăr tos

pepite de ciocolată pentru decor

Mod de preparare

Speli bine bucățile de sfeclă, le tai codițele și le înfășori etanș în două straturi de folie de aluminiu. Le așezi pe o tavă cu hârtie de copt și le introduci în cuptorul încins la 200°C pentru o oră. Trebuie să fie moi și zemoase. Le desfaci din folie și le lași să se răcească, după care le cureți de coajă, le tai cubulețe și le pui în blender.

Speli bine portocala cu apă rece și puțin bicarbonat, o clătești, o cureți de coajă și elimini partea albă a cojii. Pui coaja și zeama de la cele două portocale în blender și pasezi totul.

Adaugi smântâna, iaurtul și zahărul tos și blendezi bine, până la omogenizarea completă. Treci comoziția printr-o sită fină, după care o pui într-o cutie de înghețată și o introduci în congelator pentru câteva ore. După prima oră amesteci în ea, la fel procedând și după a doua oră.

Iei cu lingura specială de înghețată din cutie și o servești presărată cu pepite de ciocolată.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.