Home / Copil / “Icre” de dovlecel

“Icre” de dovlecel

 

de la 2 ani

Ingrediente

3 roșii bine coapte

3 linguri ulei de măsline
1 dovlecel potrivit
1 ardei gras roșu potrivit
1 ceapă potrivită

2 căței usturoi
1 linguriță coajă de lămâie rasă

2 linguri zeamă de lămâie

1 vârf de cuțit oregano uscat

Mod de preparare

Pui o cratiță cu apă la fiert și când dă în clocot introduci roșiile pentru 20 de secunde. Le scoți, le cureți de coajă și de semințe și le tai cubulețe. Dovlecelul îl cureți de coajă și îl tai cuburi, iar ardeiului gras îi scoți cotorul și-l tai cuburi.

Încingi uleiul într-o tigaie mai mare, pui dovlecelul, ardeiul, ceapa și usturoiul tocate mărunt, oregano și sotezi 5 minute. Adaugi peste legume roșiile, coaja de lămâie rasă și mai lași 5 minute.

Pui legumele călite într-o strecurătoare mare să se scurgă, după care le mixezi în blender, dar nu foarte fin. Adaugi zeama de lămâie, puțină sare și omogenizezi. Lași pasta la frigider câteva ore înainte să o servești.
 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.