Guguluf cu lămâie - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Guguluf cu lămâie

shutterstock_107252375 - mica

Ingrediente

5 ouă

1 cană zahăr

100 g unt topit

1 cană făină

1 lămâie

1 praf de sare

1 lingură zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi zahărul şi mixezi până când zahărul se topeşte şi obţii o bezea tare.

Separat, mixezi gălbenuşurile cu untul topit răcit până se formează o cremă omogenă, pe care o adaugi treptat în albuşuri, mixând continuu. Pui zeama şi coaja de la lămâie, mixezi, după care presari toată făina deasupra. Amesteci uşor, de jos în sus, cu o lingură de lemn, pentru ca aluatul să rămână aerat.

Torni aluatul într-o formă de guguluf de 24 cm unsă cu ulei sau unt şi tapetată cu făină. Introduci  forma în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute, la foc mic. Laşi prăjitura să se răcească în formă, răstorni guguluful pe un platou şi îl presari cu zahăr pudră.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.