Home / Copil / Gratin de pui cu ciuperci

Gratin de pui cu ciuperci

Ingrediente

1 kg piept de pui dezosat; 4 căței usturoi; 1 linguriță cimbru uscat; 4 linguri ulei; 500 g ciuperci champignon; 100 g cașcaval; 4 ouă; 250 ml smântână de gătit; sare; piper

Mod de preparare

Speli pieptul de pui, îl tai cuburi, le usuci cu prosoape absorbante și le pui într-o tigaie de teflon cu 2 linguri de ulei, puțină apă și le înăbuși până când scade apa. Le condimentezi cu sare și piper și le scoți într-un castron.

Speli ciupercile bine, le tai felii și le călești în două linguri de ulei până se înmoaie și scade zeama. Le adaugi peste carne, pui usturoiul pisat, cimbrul și amesteci.

Separat, bați ouăle cu smântâna, adaugi cașcavalul ras și amesteci. Pui carnea cu ciupercile într-un vas termorezistent uns cu unt și torni deasupra amestecul cu ouă. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute.

La această rețetă mai poți pune și ardei gras roșu, pentru gust și culoare, iar cașcavalul îl poți înlocui cu 50 g de parmezan ras. De asemenea, poți folosi carne de curcan în locul celei de pui.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.