Supă de pleurotus

 

Ingrediente

400 g ciuperci pleurotus

3 linguri unt

1 l supă de vită

2 linguri făină

1 linguriță maghiran uscat

1 lingură de boia de ardei dulce

3 căței de usturoi

4 linguri mazăre fiartă

sare

ardei roșu pentru garnitură

Mod de preparare

Speli ciupercile, le tai felii subțiri și, într-o oală, le pui într-o lingură de unt încins. Amesteci și lași 5 minute, după care adaugi supa de vită. Lași să fiarbă 15 minute.

Între timp, în restul de unt topit pui făina, boiaua, amesteci și stingi cu zeamă de la ciuperci. Torni totul în supă și amesteci continuu. Condimentezi cu măghiran și sare și lași să fiarbă 10 minute. Oprești focul, pui usturoiul pisat și acoperi oala.

Servești supa cu mazăre și felii de ardei roșu deasupra.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.