Home / Copil / Gratin de căpșune cu fistic

Gratin de căpșune cu fistic


Ingrediente
600 g căpșune
50 g fistic nesărat
120 g zahăr
6 gălbenuşuri
300 ml lapte
zeama de la ½ de lămâie
Mod de preparare
Mai întâi, speli căpşunile, le cureţi codiţele, le usuci cu prosoape absorbante, le tai felii şi le aşezi sub formă de floare în şase vase mici termorezistente.

Într-un vas, mixezi gălbenuşurile cu zahărul până devin o spumă şi îşi dublează volumul. Îl aşezi pe un alt vas cu apă care fierbe, adaugi laptele, zeama de lămâie şi baţi cu mixerul până se îngroaşă, după care iei vasul de pe foc.

Torni uşor sosul peste căpşunile din vase, presari fisticul zdrobit şi le introduci în cuptorul preîncălzit, cu uşa întredeschisă, până se rumeneşte uşor gratinul. Îl serveşti cald sau rece.

Sfaturi pentru mami

Pentru reuşita acestui desert, trebuie să ai grijă ca gălbenuşurile să fie bătute foarte bine. Poţi înlocui căpşunile cu fructe de pădure, cu piersici sau caise, tăiate felii. Acest desert îl poţi pregăti şi într-un vas mai mare termorezistent.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.