Home / Copil / Gogoși împletite

Gogoși împletite

Ingrediente

550 g făină de cozonac

300 ml lapte călduț

1 lingură zahăr

25 g drojdie proaspătă

2 gălbenușuri

3 linguri ulei

coaja rasă de la o lămâie

1 praf de sare

1 l ulei pentru prăjit

zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Amesteci laptele călduț cu drojdia și zahărul și lași 10 minute la crescut. Adaugi peste lapte uleiul, coaja de lămâie, un praf de sare, gălbenușurile și amesteci. Pui făina treptat și frămânți un aluat omogen care se desprinde de pe pereții vasului. Îl acoperi cu un prosop curat și îl lași la dospit până își dublează volumul, circa o oră.

Răstorni aluatul pe masa presărată cu făină și îl întinzi ușor cu mâinile, fără să-l frămânți, după care cu sucitorul până ajungi la grosimea de 1 cm. Tai fâșii late de 3 cm.

Rulezi fiecare fâșie de aluat pe masă formând un sul de 40-50 cm. Îl așezi sub forma literei U, răsucești și lipești la capăt. Așezi gogoșile pe o tavă sau tocător și le acoperi cu un prosop curat. Le lași la crescut 30 de minute.

Într-o cratiță mai mare încingi uleiul și prăjești gogoșile pe ambele părți. Când s-au rumenit frumos le scoți pe prosoape absorbante și le presari imediat cu zahăr pudră. Dacă vrei să fie mai dulci, le tăvălești prin zahăr.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.