Home / Copil / Supă-cremă de roșii cu popcorn

Supă-cremă de roșii cu popcorn

Ingrediente

800 g roșii decojite cubulețe la conservă

4 linguri porumb la conservă

1 ceapă medie albă

1 felie țelină

1 morcov mediu

2 cartofi medii

50 g unt

1 lămâie medie

500 ml supă de pui

1 lingură cu vârf pastă de tomate

2 căței usturoi

200 g smântână  dulce

100 g porumb de floricele

2 linguri ulei

50 g parmezan

sare

Mod de preparare

Cureți toate legumele, le speli și le tai cubulețe. Pui supa de pui la fiert și când dă în clocot adaugi legumele. Lași să fiarbă până când legumele sunt bine pătrunse.

Adaugi peste legume boabele de porumb, roșiile cubulețe, pasta de tomate, puțină sare, cățeii de usturoi tocați și mai lași pe foc 10 minute.

Dai vasul deoparte, introduci blenderul în ea și mixezi până obții o cremă fină. Adaugi untul, smântâna, sare și zeamă de lămâie, după gust. Amesteci bine și supa este gata.

Într-o cratiță cu fundul gros încingi uleiul, adaugi porumbul de floricele, amesteci, pui un capac, dai focul la minimum și lași până când toate boabele se sparg. Oprești focul, adaugi parmezanul și amesteci.

Pui supa în boluri și o servești cu popcornul pregătit cu parmezan.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.