Home / Copil / Fursecuri de Paște

Fursecuri de Paște

Ingrediente

150 g unt

1 cană zahăr pudră

1 ou

1 lingură extract de vanilie

2 căni făină

½ lingură praf de copt

¼ linguriță sare

Pentru glazură

2 albușuri

1 lingură zeamă de lămâie

500 g zahăr pudră

colorant alimentar

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul la 160°C și așezi o hârtie de copt pe tava de aragaz. Adaugi într-un robot untul moale cu zahărul pudră până obții o cremă fină, adaugi oul, extractul de vanilie și omogenizezi compoziția.

Într-un bol separat, cerni făina cu praful de copt și le amesteci cu sarea, după care o adaugi treptat în robot, amestecând până se formează o bilă de aluat. Îi dai forma rotundă, o învelești în folie alimentară și o dai la rece pentru o oră.

Întinzi aluatul într-o foaie groasă de 5 mm și cu un cuțit ascuțit tai diverse forme (iepurași, ouă). Le așezi pe tavă și le introduci în cuptor pentru 25 de minute până când se rumenesc ușor. Le lași să se răcească 5 minute în tavă, după care le așezi pe un grătar să se răcească complet.

Pentru glazură, bați albușurile spumă tare, adaugi zeama de lămâie și zahărul pudră treptat și bați până se topește. Împarți glazura în boluri și adaugi în ele ce colorant alimentar vrei să folosești.

Cu un cuțit, întinzi jumătate din glazură pe fursecuri, iar restul o pui în pungi, le tai vârful și ornezi cu ele fursecurile. Le lași să se usuce foarte bine.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.