Salată Cuib

Ingrediente

300 g cartofi curățați deja

200 g piept de pui

2 ouă

2 castraveți murați medii

1 ceapă roșie mică

200 g maioneză

1 legătură mărar verde

3 ouă prepeliță

sare

piper

Mod de preparare

Speli pieptul de pui și îl pui la fiert. Același lucru faci și cu ouăle.

Trebuie să fie tari. Le cureți de coajă.

Principalul ingredient în această salată sunt cartofii prăjiți. Trebuie

să ai bețișoare foarte subțiri și crocante. De aceea ai nevoie de o

răzătoare specială.

Dai cartofii pe răzătoare, îi speli și îi usuci foarte bine cu un prosop

curat de bucătărie. Îi prăjești în baie de ulei încins până devin

crocanți. Nu îi condimentezi înainte cu sare pentru că se

vor înmuia.

Tai ouăle fierte, pieptul de pui și castraveții în cubulețe și foarte mărunt ceapa roșie. Pui totul într-un bol, adaugi maioneza, sare și piper și omogenizezi compoziția.

Așezi salata sub formă rotundă pe mijlocul unui platou mai mare și o îmbraci cu cartofii prăjiți, lăsând  deasupra o gaură, unde așezi mărarul verde tocat mărunt.  Deasupra mărarului așezi ouăle de prepeliță fierte.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.