Ingrediente
2 bucăți mușchi de porc (circa 300 g fiecare)
piper proaspăt măcinat
2 linguri ulei
sare
1 linguriță cimbru măcinat
1 linguriță busuioc uscat
2 lingurițe boia de ardei dulce
2 cepe
200 g morcovi mai mici
1 mână păstăi fasole verde
1 praz mic
300 g broccoli
Mod de preparare
Speli mușchiul de porc, îl usuci cu prosoape absorbante și pe fiecare bucată o tai în trei fâșii, dar nu de tot la unul din capete. Împletești carnea și prinzi bine capetele cu scobitori. Ungi bucățile cu ulei, le condimentezi cu sare, piper, cimbru, boia și busuioc. Le lași să se odihnească în frigider 30 de minute.
Pui bucățile de mușchi pe grătarul încins și le frigi 3-4 minute pe fiecare parte. Le iei de pe grătar și le așezi într-un vas termorezistent uns cu unt. Pui pe lângă ele ceapa, prazul tăiat bucăți și îl introduci în cuptorul încins, la foc mic, 30 de minute.
Între timp, cureți legumele și le speli. Pui apă la fiert cu ½ linguriță de sare și când dă în clocot pui morcovii întregi și lași să fiarbă până sunt aproape moi. Pui păstăile de fasole, buchețelele de broccoli și lași să fiarbă 10 minute. Scurgi legumele și le pui în vas pe lângă friptură. Introduci din nou la cuptor pentru alte 15-20 de minute.
Foto: Photoland/Profimedia