Home / Copil / Frigărui de curcan cu piure de cartofi 

Frigărui de curcan cu piure de cartofi 

Ingrediente
800 g cartofi
sare
30 g unt
200 ml lapte
400 g piept de curcan
1 ardei gras roşu
1 ardei gras galben

2 linguri pătrunjel verde tocat

Mod de preparare

  1. Speli cartofii, îi cureţi de coajă, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert în apă cu un praf de sare. Când sunt bine pătrunşi îi scurgi şi îi mixezi cu untul şi laptele cald până se omogenizează bine. Păstrezi piureul cald.
    2. Speli pieptul de pui, îl usuci cu prosoape absorbante, îl tai cuburi, le condimentezi cu puţină sare şi le laşi 10 minute. Între timp, speli ardeii, îi cureţi de cotoare şi seminţe şi îi tai cuburi egale cu cele de carne. Aşezi, alternativ, pe beţe de frigărui cuburi de carne şi de ardei şi pui frigăruile pe un grill încins. Le laşi câte 5 minute pe fiecare parte.
  2. Serveşti frigăruile alături de piureul de cartofi presărat cu pătrunjel verde tocat.
  3. Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.