Ingrediente
8 ouă
1 l lapte
1 tabletă ciocolată neagră
2 linguri cacao
150 g zahăr
1 linguriță extract de vanilie
200 g zahăr pentru caramel
Mod de preparare
Caramelizezi zahărul într-o cratiță care poate fi introdusă la cuptor. Când a căpătat o culoare arămie, iei cratița de pe foc și torni caramelul într-un vas de ceramică și îl întinzi pe pereți, după care îl lași să se răcească. Poți face acest flan și în vase mai mici, individuale.
Pentru cremă, bați ouăle cu 150 g de zahăr și vanilia până se topește zahărul, adaugi cacaua și ciocolata topită pe baie de aburi, amestecând continuu. Adaugi treptat laptele bine încălzit (dar nu dat în clocot) și bați în continuare până când se omogenizează.
Torni amestecul în vasul tapetat cu caramel și îl introduci în cuptorul încălzit la 180º C pentru 30 de minute.
Lași flanul să se răcească foarte bine, după care îl întorci cu grijă pe un platou. Îl servești foarte rece, cu fructe proaspete deasupra.