Ingrediente
400 g dovleac
100 g brânzică de vaci
2 gălbenușuri
puțin unt pentru uns formele
Mod de preparare
Cureți dovleacul de coajă, îl tai cubulețe și îl pui la fiert în apă cât să-l acopere. Îl scurgi, îl pasezi și îl lași să se răcească. Amesteci piureul de dovleac cu gălbenușurile, cu brânza de vaci și omogenizezi. Pui compoziția într-un vas de sufleu uns cu unt și-l introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 20 de minute. Îl lași să se răcorească și-l servești.
Sfaturi pentru mami
Nefiind un aliment alergen, dovleacul poate fi oferit copilului la 6 luni, iar dacă medicul recomandă începerea diversificării la 4 luni, dovleacul poate fi introdus în alimentația bebelușului chiar de la 4 luni. Acest preparat, având și gălbenușuri și unt, este bine să-l dai pe la 8 luni.
Dacă i-ai introdus bebelușului și albușul, îl poți bate spumă și să-l introduci în dovleac.