de la 9 luni
Ingrediente
200 g cartofi;
250 g file de păstrăv;
1 lingură verdețuri proaspete (mărar, pătrunjel);
2 linguri făină de orez;
1 lingură ulei de măsline;
1 ou;
1 linguriță unt
Mod de preparare
Cureți cartofii de coajă, îi speli, îi tai cuburi și îi pui la fiert în apă pentru 20 de minute, după care îi scurgi. Îi pisezi foarte fin și îi lași să se răcească.
Cureți fileul de păstrăv de eventualele oase, îl speli și îl pui la fiert în apă pentru 10 minute. Îl scurgi, îl treci prin mașina de tocat și îl pui peste cartofii pisați. Adaugi verdeața tocată foarte mărunt, oul și făina de orez. Omogenizezi bine și cu mâna udă formezi perișoare.
Scufunzi perișoarele în apă clocotită și le lași până se ridică la suprafață, după care le scoți cu o paletă.
De asemenea, poți unge perișoarele cu puțin ulei de măsline și să le introduci în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute.
Le poți servi alături de un piure de legume.