Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Perișoare de păstrăv

Perișoare de păstrăv

de la 9 luni

Ingrediente

200 g cartofi;

250 g file de păstrăv;

1 lingură verdețuri proaspete (mărar, pătrunjel);

2 linguri făină de orez;

1 lingură ulei de măsline;

1 ou;

1 linguriță unt

Mod de preparare

Cureți cartofii de coajă, îi speli, îi tai cuburi și îi pui la fiert în apă pentru 20 de minute, după care îi scurgi. Îi pisezi foarte fin și îi lași să se răcească.

Cureți fileul de păstrăv de eventualele oase, îl speli și îl pui la fiert în apă pentru 10 minute. Îl scurgi, îl treci prin mașina de tocat și îl pui peste cartofii pisați. Adaugi verdeața tocată foarte mărunt, oul și făina de orez. Omogenizezi bine și cu mâna udă formezi perișoare.

Scufunzi perișoarele în apă clocotită  și le lași până se ridică la suprafață, după care le scoți cu o paletă.

De asemenea, poți unge perișoarele cu puțin ulei de măsline și să le introduci în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute.

Le poți servi alături de un piure de legume.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.