Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Pâine integrală cu semințe

Pâine integrală cu semințe

Ingrediente

500 g făină integrală

200 g făină albă

400 ml apă

1 linguriță sare

1 lingură zahăr brun

50 g drojdie proaspătă

4 linguri ulei de măsline

100 g semințe de in

100 g semințe de floarea-soarelui

Mod de preparare

Pui într-un vas încăpător făina cernută și faci o gaură mare în mijloc. Adaugi apa călduță în care ai dizolvat drojdia și celelalte ingrediente și frămânți un aluat potrivit de tare. Adaugi ¾ din semințe și frămânți foarte bine. Acoperi aluatul și îl lași să crească într-un loc cald până își dublează volumul.

După ce a crescut, dai aluatului forma de sul și îl așezi în forma de pâine îmbrăcată cu hârtie de copt. Îl lași să mai crească 30 de minute, după care ungi pâinea cu lapte și presari deasupra restul semințelor.

Introduci forma în cuptorul încins la 180°C aproape o oră. Scoți pâinea din formă, o așezi pe un grătar și o învelești cu un prosop. O lași așa până se răcește.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.