Home / Copil / Desert cu banană și nucă de cocos

Desert cu banană și nucă de cocos


Ingrediente
350 ml lapte; 350 g banane; 50 ml sirop de arțar; 5 ouă; 70 g unt; 20 g amidon; 1 păstaie de vanilie; 50 g făină; 6 lingurițe nucă de cocos
Mod de preparare

Torni laptele într-o cratiță, adaugi siropul de arțar și păstaia de vanilie tăiată pe jumătate, pe lungime. Așezi cratița pe foc și aduci laptele la punctul de fierbere. Scoți păstaia și lași să dea în fiert.

Topești 50 g de unt într-o crăticioară și când începe să facă spumă dai crăticioara deoparte, adaugi făina și amidonul și amesteci bine cu o lingură de lemn. Pui cratița din nou pe foc și adaugi laptele fiert, amestecând continuu. Lași pe foc 2 minute, amestecând continuu, după care dai să se răcească.

Între timp, faci un piure din banane și-l adaugi peste compoziția rece  de lapte împreună cu gălbenușurile și omogenizezi. La final încorporezi albușurile bătute spumă tare.

Ungi cu unt 6 boluri de sufleu. Împarți compoziția în ele și le introduci în cuptorul încins la 200º C pentru 20 de minute, fără să deschizi ușa cuptorului. Scoți sufleurile din cuptor, le presari pe fiecare cu câte o lingură de nucă de cocos și le servești.

Foto: Photoland/Profimedia

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.