Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Piure de sfeclă roșie

Piure de sfeclă roșie

de la 7 luni

Ingrediente

1 sfeclă roșie mică

1 morcov

apă plată

1 linguriță ulei de măsline

Mod de preparare

Speli sfecla foarte bine și o fierbi. Separat, fierbi morcovul curățat de coajă. Când sfecla este moale, o cureți de coajă, o tai cuburi și o pui în blender. Adaugi morcovul, uleiul de măsline și mixezi.

Dacă piureul este prea tare, îl diluezi cu zeama în care a fiert morcovul sau cu apă plată caldă.

Dacă ai timp și vrei să obții un piure mai dulce, e bine să coci sfecla la cuptor în loc să o fierbi. Așa își va păstra și mai mult din substanțele nutritive.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.