Home / Viata de familie / Activitati / Cum te organizezi pentru Sărbătorile de CRĂCIUN

Cum te organizezi pentru Sărbătorile de CRĂCIUN

shutterstock_97036805

În prag de CRĂCIUN, ți se pare că nu mai ai timp de nimic. Trebuie să faci și curățenie și să mai și gătești. Oare ai să le termini vreodată, te întrebi retoric. Noi îți dezvăluim câteva trucuri care te vor ajuta să planifici totul și să termini la timp.

La cumpărături : listele sunt esențiale

Dacă înainte cumpărăturile erau un mod de a te relaxa, acum au devenit o corvoadă, mai ales dacă-i iei și pe cei mici cu tine. Și cu cât te organizezi mai puțin cu atât vei pierde mai mult timp prin supermarket în căutarea produselor și cadourilor. Pentru a fi cât mai eficace e bine să ții cont de următoarele lucruri:

  • Stabilește-ți o zi pe săptămână și un buget pentru cumpărături și încearcă să le respecți.
  • Fă o listă de cumpărături ” de bază ” ( cu produsele de care ai nevoie în mod regulat ). Lipește-o pe frigider până a doua zi, astfel încât, dacă-ți mai amintești că trebuie ceva, poți imediat să o mai completezi.
  • Trece pe listă prețul aproximativ al fiecărui produs pentru a vedea dacă te încadrezi în bugetul stabilit.
  • Dacă trebuie să-i iei și pe cei mici, explică-le că aveți o listă pe care trebuie să o respectați. Poți să-i convoci și pe ei când o faci pentru a nu avea parte de crize de furie sau plânsete în mijlocul magazinului.

Curățenia de CRĂCIUN – fii organizată

Ce bine ar fi dacă ai avea o baghetă magică și ai putea face curățenie dintr-o simplă mișcare. Însă, nu are rost să visezi, așa că mai bine ar fi să-ți stabilești un plan și să te organizezi, astfel încât în Ajun casa ta să fie sclipitoare.

  • Cu câteva zile înainte strânge-i pe toţi la cină şi stabiliți împreună ce ar trebui să facă fiecare. Afişează lista pe frigider şi ai grijă ca fiecare să-și îndeplinească sarcina.
  • Chiar dacă-ți dorești să ai casa ca o farmacie, e cam greu să reușești în doar 2-3 zile, așa că încearcă să-ți stabilești prioritățile. Poți să reorganizezi rafturile din dressing sau sertarele din bucătărie și după Crăciun, de exemplu.
  • Şi cei mici, chiar şi de 3 ani, pot fi antrenaţi în organizarea Sărbătorilor. Ai să fii uimită, dar ei sunt cei mai fericiţi că sunt trataţi „ca nişte adulţi”. La decorarea prăjiturilor, se vor oferi de bunăvoie, nu trebuie să-i rogi. În schimb, dacă se codesc la ordinea din camera lor, organizează concursul… „Cine strânge mai repede jucăriile, primeşte bomboane”.
  • Rezultatele le vei vedea imediat! Acelaşi concurs îl poţi organiza şi dacă ai de aşezat hăinuţele în dulap sau dacă ai de spălat vasele.
  • Chiar dacă nici soţul, nici copiii nu au făcut totul aşa cum vrei tu, nu verifica în urma lor, cu spirit de… soacră. Dacă-i critici şi le spui că nu fac nimic cum trebuie, poţi să-ţi iei adio de la ajutorul lor. Laudă-i şi spune-le cât de importanţi sunt pentru tine şi cât de repede ai terminat totul dacă te-au ajutat. Promite-le că vor găsi o recompensă plină de dragoste… sub brad.

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.