Home / Fără categorie / Cum previi insolația la sugari

Cum previi insolația la sugari

plaja

Un sugar nu poate să-și regleze temperatura corpului deoarece sistemul lui de transpirație nu s-a maturizat încă.  Pentru un bebe,  4 minute de expunere la soare (mai ales a capului și a cefei) în intervalul orar 11-16 sunt  echivalentul unei ore pentru un adult. Insolația poate surveni chiar și fără expunere directă la soare, dacă bebe stă într-un spațiu închis, neventilat și excesiv de cald.

Simptome: Temperatura crește, pielea e roșie și uscată, are pupilele dilatate,  este somnolent și fără vlagă.

Tratament:  Pentru început dezbracă-l pe bebe și instalează-l într-un loc răcoros și bine aerisit. Dă-i să bea apă rece (nu de la frigider) și tamponează-i pielea cu un prosop înmuiat în apă călduță. Nu-i face un duș rece deoarece se închid porii și nu mai transpiră. Dacă face febră, vomită și are frisoane e cazul să mergi la un medic.

Prevenție:  Pune-i pe piele o cremă solară cu ecran total, apoi îmbracă-l cu un tricou și un pantalon scurt din bumbac cât mai subțiri , care să-i permită pielii să respire. Pune-i pe cap o șapcă și nu-l lăsa să se expună la soare. E bine ca în intervalul 11-16 să te ferești de plajă și de plimbări lungi.

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.