Home / Viata de familie / Trucuri pentru... / Cum prepari un piure de cartofi delicios

Cum prepari un piure de cartofi delicios

Piureul de cartofi reprezintă garnitura cel mai des pregătită și place foarte mult. Este ușor de preparat și ai nevoie de foarte puține ingrediente. Dacă respecți cantităţile şi procesul de preparare nu are cum să nu-ți iasă. Ingredientul de bază al unui piure, dincolo de cartofi, este untul. El este cel care dă consistenţă şi gust unui piure delicios, dar mai trebuie să ținem cont și de alte trucuri:

  • Atunci când fierbi cartofii, este recomandat să adaugi un cub mic de unt în apa în care fierb aceștia, pentru a împiedica formarea spumei, care se poate revărsa peste marginile vasului.
  • Pentru ca piureul să iasă mai gustos, fierbe o ceapă mică împreună cu cartofii, iar la sfârșitul preparării adaugă o lingură de brânză telemea rasă și un albuș de ou pentru a ieși mai spumos și mai alb.
  • Piureul va avea un gust deosebit dacă atunci când fierbi cartofii adaugi în apă 2 frunze de dafin sau de țelină.
  • Pentru un piure mai cremos, poți înlocui laptele cu smântână.
  • Dacă vrei ca piureul să iasă pufos și să-și păstreze culoarea deschisă, poți adăuga o linguriță de oțet.
  • Adaugi întodeauna în piureul de cartofi laptele cald, altfel acesta va prinde o pojghiță când se va răci și va duce la înnegrirea cartofilor.
  • Nu pasa cartofii pentru piure cu mixerul electric, ci este de preferat să folosești pasatorul manual.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.