Home / Copil / Cum faci clătite delicioase?

Cum faci clătite delicioase?

Există multe rețete pentru a face clătite și niciuna nu are un nivel ridicat de dificultate. Pentru a avea succes cu clătitele preparate de tine este necesar să urmezi câțiva pași esențiali și să ai ingredientele și ustensilele potrivite. Clătite albe sau aurii, timpul de gătit are un rol foarte important în realizarea clătitelor tale. Pentru persoanele care au intoleranțe la anumite ingrediente, este, de asemenea, posibil să se facă aluat de clătite fără ou sau fără făină. Datorită sfaturilor noastre, o să pregătești clătite delicioase chiar și pentru cei mai mofturoși.

Ingredientele necesare

Există atât de multe rețete pentru prepararea clătitelor dulci pe cât de mulți gurmanzi sunt, dar este totuși recomandabil să alegi una care să satisfacă toate gusturile. Începe cu ingredientele de bază, dar esențiale pentru reușita aluatului. Tot ce ai nevoie este făină, ouă, lapte și puțină sare. La aceasta poți adăuga și 20 g de unt, aromele pe care le preferi (rom, apă de floare de portocal, vanilie, lămâie etc.). Dar până să le savurezi mai sunt câțiva pași.

Cum prepari aluatul?

Fiecare are metoda lui de preparare a aluatului de clătite. Într-adevăr, pentru mai multă simplitate, pui toate ingredientele într-un blender, încorporând mai întâi elementele lichide, apoi cele uscate. Alternativ, poți pune ingredientele uscate într-un vas și pe cele lichide într-un alt vas. În această etapă, amesteci fiecare dintre cele două boluri apoi torni treptat ingredientele lichide peste cele uscate. Bați până obții un aluat neted și cremos. Apoi vine pasul de odihnire a aluatului, care este important mai ales dacă utilizați făină de grâu, deoarece conține amidon, ceea ce va face ca aluatul să se umfle după contactul dintre lapte și făină. Astfel, lasă aluatul să se odihnească timp de 30 de minute.

Etapele gătirii clătitelor

Prăjirea clătitelor este pasul care vă va spune dacă aluatul tău are succes sau nu. Trebuie să alegi o tigaie foarte bună pentru clătite, cu fundul gros, relativ plat, astfel încât căldura să se poată propaga spre margini. Pentru a nu rata prima ta clătită, toarnă doar o picătură de aluat, în acest fel vezi dacă temperatura este cea bună. După ce tigaia este fierbinte, toarnă aluat cu un polonic și înclină tigaia, făcând cercuri cu încheietura mâinii, astfel încât distribuția să fie omogenă. Când clătita începe să se rumenească, o întorci cu o paletă sau, dacă ai experiență, cu tigaia.

Cum faci clătite fără lapte?

Sunt din ce în ce mai multe persoane care au intoleranță la lactoză. Nu trebuie să-și facă griji, deoarece pot face foarte bine un aluat de clătite care să nu conțină lapte. Trebuie doar să-l înlocuiască cu un alt lichid, cum ar fi laptele vegetal (soia, alune, orez, migdale. De asemenea, pot folosi apă minerală, bere sau cidru, pe care îl pot dilua cu apă sau lapte vegetal. În cele din urmă, în ceea ce privește grăsimile (untul de exemplu), pot folosi uleiuri vegetale de alune sau floarea-soarelui.

Cum faci clătite fără făină?

La fel ca laptele, este posibil să se facă aluat de clătite fără făină. Pentru aceasta, amidonul de porumb va fi un substitut foarte bun. Trebuie doar să-l încorporezi în preparatul tău în loc de făină și gata. Există o altă variantă pentru a nu pune făină în rețeta ta folosind cacao. Dacă întărești aluatul cu pudră de cacao, adaugi puțin mai mult unt. O să ai un aluat delicios fără făină.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.