Home / Copil / Chiacchiere, gogoși italienești

Chiacchiere, gogoși italienești

Ingrediente

500 g făină

50 g unt moale

4 linguri zahăr

1 pliculeț praf de copt

4 ouă

20 ml vin alb

coaja rasă de la o lămâie

1 praf de sare

zahăr pudră pentru decor

ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Cerni făina împreună cu praful de copt într-un castron mai mare, faci o gaură în mijloc, adaugi coaja de lămâie rasă, untul tăiat cuburi, vinul alb, zahărul, ouăle și un praf de sare. Frămânți până obții un aluat omogen și elastic, nu lipicios. Îl lași să se odihnească o oră.

Tai aluatul în trei părți și le întinzi pe rând cu sucitorul în foaie subțire. Fiecare foaie o tai cu o rolă zimțată în dreptunghiuri de 7-8 cm, cărora le faci două crestături pe mijloc.

Încingi aproape un litru de ulei într-o cratiță, scufunzi 3-4 benzi de aluat și când se rumenesc le scoți cu o paletă pe hârtie absorbantă. Le presari cu zahăr pudră și le așezi pe un platou. Procedezi așa până le termini pe toate.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.