Home / Copil / Crumble cu piersici

Crumble cu piersici

Ingrediente

6 piersici;

6 lingurițe rase zahăr brun;

PENTRU ALUAT:

50 g fulgi de ovăz;

200 g făină;

100 g zahăr;

150 g unt topit;

½ linguriță extract de vanilie

Mod de preparare

Speli piersicile, le tai cuburi și le așezi într-un vas termorezistent mai mic uns cu puțin unt. Le presari cu zahărul brun și lași vasul deoparte.

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele solide, după care torni untul topit și extractul de vanilie. Amesteci cu degetele până obții un aluat sfărâmicios, după care îl presari uniform deasupra piersicilor.

Introduci vasul în cuptorul preîncălzit la 180ºC pentru 30 de minute. Aluatul de deasupra trebuie să se rumenească ușor și fructele să se înmoaie. Servești crumble cald, alături de puțină înghețată sau cremă de vanilie rece.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.