Home / Copil / Chiftele de curcan cu sparanghel

Chiftele de curcan cu sparanghel

Rețetă de Alexandra Băltățeanu/de la 2 ani

Ingrediente

300 g carne de curcan (piept + pulpă)

4 linguri ulei de măsline

1 morcov mic

2 fire ceapă verde

2 fire usturoi verde

½ zucchini

1 ou

½ legătură mărar

½ legătură pătrunjel

sare

piper

1 crenguță cimbru proaspăt sau ½ linguriță cimbru uscat

½ linguriță curcuma

500 g cartofi

6 fire sparanghel

30 g unt

50 ml lapte

Mod de preparare

Tai carnea cubulețe și o pui în blender împreună cu ceapa, usturoiul, verdeața, uleiul de măsline, oul și 1/2 linguriță sare, 1 praf de piper, curcuma și cimbrul.  Mixezi până obții o pastă, adaugi morcovul și dovlecelul curățate și date pe răzătoare și amesteci cu mâna. Formezi chiftele de dimensiunea unei mingi de golf, le pui pe o tavă cu hârtie de copt. Le introduci în cuptorul încins la 180ºC pentru 20-30 de minute. Trebuie să devină aurii.

Pentru piure, tai cartofii curățați cubulețe și-i speli. Îi pui la fiert cu un praf de sare. Lași să fiarbă până intră furculița ușor în ei, pui și sparanghelul curățat și mai lași 5 minute. Scurgi apa, dar nu o arunci. Pui untul, laptele și cu un blender vertical faci un piure fin. Dacă este prea gros, mai pui puțină apă în care au fiert legumele. Potrivești gustul de sare și îl servești alături de chiftele.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.