Home / Copil / Cheesecake cu avocado

Cheesecake cu avocado

Ingrediente

200 g biscuiți cu cacao

75 unt

4 lime

2 avocado copt

500 g brânză Philadelphia

100 g mascarpone

4 ouă

200 g zahăr

2 linguri amidon

Mod de preparare

Razi lime și le storci de zeamă. Pui biscuiții rupți în blender și îi sfărâmi. Îi răstorni într-un bol și îi amesteci cu untul topit până obții un aluat nisipos. Așezi aluatul într-o formă de tort de 18 cm îmbrăcată cu hârtie de copt și cu mâinile îl presezi, îmbrăcând și pereții.

Într-un blender pui pulpa de avocado și mixezi până obții un piure fin. Adaugi zahărul, mascarpone, brânza și ouăle și mixezi până ai o compoziție omogenă. La final adaugi amidonul de porumb, coaja și zeama de lime și omogenizezi.

Torni compoziția peste blat, nivelezi cu o spatulă și introduci forma în cuptorul încins la 160ºC pentru 45 de minute. Lași prăjitura să se răcească o oră în cuptor, după care o introduci la frigider 12 ore înainte să o servești. Decorezi după inspirație!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.