Home / Copil / Flan cu cocos

Flan cu cocos

Ingrediente

400 g lapte condensat îndulcit

200 ml lapte de cocos

4 ouă

80 g nucă de cocos

150 g zahăr

1 fiolă esență de vanilie

1 linguriță unt

Mod de preparare

Într-o tigaie, caramelizezi zahărul și îl torni pe fundul a două vase mici termorezistente. Răspândești caramelul uniform, lași să se răcească, după care le ungi cu puțin unt.

Într-un castron, bați ouăle bine, adaugi nuca de cocos, apoi laptele condensat, laptele de cocos și esența de vanilie. Omogenizezi compoziția.

Torni amestecul în cele două vase, le așezi într-un vas mai mare în care ai pus apă pe jumătate și le introduci în cuptorul încins la 180ºC pentru 40-45 de minute. Lași crema să se răcorească, după care o servești. Este delicioasă caldă, dar și rece, după ce o ții câteva ore la frigider.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.