Home / Copil / Tartă cu ciuperci și broccoli

Tartă cu ciuperci și broccoli

Ingrediente

400 g aluat de patiserie

250 g  smântână grasă

6 ciuperci medii

8 buchețele broccoli

100 g cașcaval ras

4 ouă

cateva fire de patrunjel

ulei de măsline

1 linguriță unt

sare și piper

Mod de preparare

Speli broccoli și ciupercile. Tai ciupercile felii sau bucăți și le pui împreună cu buchețelele de broccoli într-o tigaie cu două linguri de ulei încins și untul. Condimentezi cu sare și piper, acoperi cu un capac și lași pe foc mic până scade zeama lăsată de ciuperci. Dai deoparte și lași să se răcească.

Într-un castron, bați ouăle, adaugi smântâna, omogenizezi, după care pui cașcavalul ras și pătrunjelul verde tocat mărunt. Amesteci din nou.

Îmbraci cu aluatul de patiserie o formă de tartă de 24 cm unsă și tapetată, apăsând bine pe margini. Înțepi aluatul pe fund cu o furculiță, pui ciupercile și broccoli și deasupra torni amestecul de smântână.

Introduci tarta în cuptorul încins la 180ºC pentru 40 de minute. Lași să se răcorească în formă, după care o servești.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.