Ingrediente
40 g unt
1 ceapă mică
40 g făină
500 ml supă de carne
400 ml lapte
150 g smântână
1 praf de sare
oțet de mere
1 legătură mărar verde
6 ouă
800 g cartofi noi mici
Mod de preparare
Topeşti untul într-o oală, pui ceapa tocată mărunt, supa de carne şi laşi să fiarbă până când ceapa se înmoaie. Dizolvi făina în laptele rece şi îl torni treptat în supă, amestecând continuu. Laşi să fiarbă, la foc mic, 15 minute din momentul în care dă în clocot.
Opreşti focul, condimentezi cu un praf de sare şi cu o linguriţă de oţet, pui smântâna, mărarul tocat mărunt şi omogenizezi.
Într-un vas mai mic, pui 1 l de apă, aduci la punctul de fierbere, adaugi 2 linguri de oţet, spargi într-o ceaşcă mică un ou şi îi dai drumul cu grijă în apa clocotită. Îl laşi timp de 4 minute până când albuşul este ferm, după care îl scoţi cu o paletă. Pregăteşti celelalte ouă în același mod.
Cureţi cartofii noi de coajă, îi speli bine şi îi fierbi în apă cu un praf de sare până se înmoaie. Îi pui în crema de mărar şi îi serveşti cu oul fiert.
Foto: Photoland/Profimedia