Home / Copil / Cartofi noi cu cremă de mărar

Cartofi noi cu cremă de mărar

Ingrediente

40 g unt

1 ceapă mică

40 g făină

500 ml supă de carne

400 ml lapte

150 g smântână

1 praf de sare

oțet de mere

1 legătură mărar verde

6 ouă

800 g cartofi noi mici

Mod de preparare

Topeşti untul într-o oală, pui ceapa tocată mărunt, supa de carne şi laşi să fiarbă până când ceapa se înmoaie. Dizolvi făina în laptele rece şi îl torni treptat în supă, amestecând continuu. Laşi să fiarbă, la foc mic, 15 minute din momentul în care dă în clocot.

Opreşti focul, condimentezi cu un praf de sare şi cu o linguriţă de oţet, pui smântâna, mărarul tocat mărunt şi omogenizezi.
Într-un vas mai mic, pui 1 l de apă, aduci la punctul de fierbere, adaugi 2 linguri de oţet, spargi într-o ceaşcă mică un ou şi îi dai drumul cu grijă în apa clocotită. Îl laşi timp de 4 minute până când albuşul este ferm, după care îl scoţi cu o paletă. Pregăteşti celelalte ouă în același mod.
Cureţi cartofii noi de coajă, îi speli bine şi îi fierbi în apă cu un praf de sare până se înmoaie. Îi pui în crema de mărar şi îi serveşti cu oul fiert.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.