Ingrediente
4 banane coapte; 125 g unt; 100 g zahăr; 2 ouă; 175 g făină; 2 lingurițe praf de copt; 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu; 100 g fulgi de nucă de cocos; 50 g fulgi de nucă de cocos pentru decor
Mod de preparare
Topești untul și-l lași să se răcească. Între timp, faci bananele piure fin, Într-un castron mixezi untul cu zahărul până devine o spumă. Adaugi piureul de banana și ouăle, mixând continuu.
Adaugi peste amestecul de ou făina cernută cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu. La final, pui fulgii de nucă de cocos și amesteci bine.
Tapetezi o tavă pentru brioșe, împarți compoziția, presari deasupra fulgi de cocos și o introduci în cuptorul încălzit la 170ºC pentru 25-30 de minute. Le lași să se răcorească 10 minute, după care le scoți din forme și le lași să se răcească pe un grătar.