Home / Copil / Brioșe aromate cu iaurt

Brioșe aromate cu iaurt

Ingrediente

3 ouă

1 pahar de 125 g iaurt simplu

1 pahar zahăr (paharul de iaurt)

3 făină (tot paharul de iaurt)

4 linguri ulei

1 linguriță extract de vanilie

coaja de la 1/2 de lămâie bio

1/2 pliculeț praf copt

Mod de preparare

Mixezi gălbenușurile cu zahărul până își dublează volumul și se albesc. Adaugi uleiul, iaurtul, extractul de vanilie, coaja rasă de lămâie și omogenizezi. Pui albușurile bătute spumă tare și amesteci ușor cu o lingură de lemn. Adaugi peste compoziție făina cernută cu praful de copt și amesteci ușor, de jos în sus, cu o lingură de lemn.

Ungi și tapetezi formele de brioșe și le umpli ¾ cu aluat. Nu mai mult, pentru că vor crește la copt. Dacă ai forme de silicon, nu le mai ungi. Le introduci în cuptorul încins la 180ºC pentru 25-30 de minute. Le lași să se răcorească în forme, le scoți și le lași să se răcească.

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.