Home / Copil / Bomboane de biscuiți fără zahăr

Bomboane de biscuiți fără zahăr

Ingrediente

300 g biscuiți simpli fără zahăr

1 cană caise uscate

1 cană prune uscate

½ cană nuci caju

4 linguri ulei de cocos

2 linguri cacao

½ cană lapte

2 lingurițe esență de rom

8 linguri fulgi de cocos + 4 linguri cacao

Mod de preparare

Mai întâi amesteci nuca de cocos cu pudra de cacao și separat macini biscuiții și nucile caju într-un robot, după care pui totul într-un bol mai mare.

Într-un blender vertical pui caisele și prunele uscate, adaugi pudra de cacao, uleiul de cocos, laptele, esența de rom și mixezi până obții o pastă fină și omogenă. Torni pasta peste biscuiți și amesteci, omogenizând foarte bine compoziția. Dacă ți se pare foarte uscată, mai adaugi puțin lapte.

Formezi bomboane din aluat, le tăvălești prin amestecul de nucă de cocos cu pudră de cacao și le așezi pe un platou. Le poți servi imediat. Pentru că îți ies destul de multe, le așezi într-o caserolă mai mare cu capac și le ții la frigider.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.