Home / Bebelus / Alimentatie / Beneficiile chefirului pentru sănătate

Beneficiile chefirului pentru sănătate

Chefirul este un produs lactat din lapte fermentat, care este preparat prin introducerea granulelor de chefir în laptele de vacă, capră sau oaie. Granulele de chefir conțin o polizaharidă solubilă în apă cunoscută sub numele de “kefiran”, care nu pot fi produse din nimic, ci ele cresc în timpul fermentării. Granulele de chefir pot fi cumpărate sau donate de către alte persoane care cresc chefir. Această băutură fermentată din lapte este în general bine acceptată și de persoanele cu intoleranță la lactoză. Virtuțile sale sunt numeroase pentru sănătatea noastră și o să vă vorbim despre ele în rândurile de mai jos.

Chefirul favorizează digestia

Această băutură fermentată acționează favorabil asupra microflorei intestinale. Bogat în probiotice, chefirul face posibilă și refacerea florei intestinale după un tratament cu antibiotice, de exemplu, care riscă să distrugă anumiți germeni. 

Protejează împotriva infecțiilor

Chefirul este un adevărat antibacterian. Conține Lactobacillus kefiri, care ajută în lupta împotriva anumitor bacterii patogene și astfel protejează împotriva infecțiilor. Într-adevăr, semințele de chefir conțin aproape 30 de tulpini de bacterii și drojdii, ceea ce face chefirul unul dintre cele mai bogate probiotice. De asemenea, conține mulți nutrienți.

Previne riscurile de osteoporoză

Fabricat din produse lactate, chefirul este o sursă de calciu. Astfel, acționează pozitiv asupra oaselor noastre și ajută la lupta împotriva riscurilor de osteoporoză și la prevenirea fracturilor.

Acționează împotriva alergiilor și a astmului

Anumite studii efectuate pe animale au arătat că chefirul este benefic în cazul unei probleme inflamatorii legate de astm sau de o alergie. Alte studii sunt necesare pentru a verifica aceste concluzii asupra oamenilor, dar cu toate acestea, chefirul ajută la întărirea sistemului imunitar. 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.