Home / Copil / Bolile sezonului rece

Bolile sezonului rece

Încă o răceală? E normal, spun specialiștii! În primii șapte ani de viață, copilul tău poate face 5-6 infecții respiratorii pe an! Vestea bună este că virusurile vor dispărea în câteva zile, distruși de un sistem imunitar din ce în ce mai performant. Iată ce măsuri trebuie să iei și ce trebuie să știi despre bolile sezonului rece și cum le poți îngriji cu ajutorul suplimentelor naturale din plante!

Răceala

În acest moment există peste 200 de virusuri respiratorii care intră în corp prin mucoasa nazală, apoi migrează spre amigdale, pe trahee, în ureche.

Cum o recunoști: un strănut, nasul care curge, vocea un pic răgușită sunt primele simptome care te anunță că a început oficial sezonul răcelilor. Și de aici până la febră, tuse și nas înfundat mai sunt fix șapte zile.

Cum o tratezi: Prima măsură pe care trebuie s-o iei este să-i cureți foarte bine nasul, deoarece virusurile se dezvoltă și se înmulțesc în special în mucoasa respiratorie. Ai grijă să bea cât mai multe lichide călduțe (ceai, supe limpezi, sucuri de fructe preparate în casă). Administrează-i zilnic Septilin, un sirop natural care conține lemn dulce și care are efect e antibacterian, imunostimulator și antiinflamator.

Bronșita

Aceste două afecțiuni sunt urmarea firească a răcelii netratate cu seriozitate din primele zile. Virusul din mucoaza nazală coboară în bronhii și așa apare inflamația și tusea.

Cum o recunoști: Bronșita este caracterizată de episoade de tuse reflexă, deoarece mucoasa este încărcată de secreții și încearcă să le elimine. Febra, dacă apare, are o valoare moderată. În cazul copiilor rareori bronșita este cauzată de o bacterie, de cele mai multe ea fiind provocată de un virus respirator.

Cum o tratezi: Acum au apărut medicamente administrate cu ajutorul nebulizatorului care tratează bronșita și bronșiolita eficient, grăbind vindecarea. De asemenea oferă-i puiului tău un sirop din plante cu extracte de lemn dulce și de viță de vie care are efect bronhodilatator și expectorant.

Gripa

Copii sunt primii care se molipsesc de virusul gripal, mai ales cei care sunt în primul an de creșă sau de grădiniță. Și acest lucru se întâmplă deoarece sistemul lor imunitar abia face ”cunoștință” cu microbii și virusurile și nu este suficient de matur să le elimine.

Cum o recunoști: Deseori gripa este confundată cu răceala și invers. Diferența este simplă și ușor de remarcat: răceala debutează cu nas înfundat, strănut și stări ușoare de oboseală, iar gripa debuteză cu febră mare însoțită de frisoane.

Cum o tratezi: Administrează-i copilului tău antitermice o dată la 8 ore, în cantitatea recomandată pentru vârsta lui și oferă-i multe ceaiuri și apă. Iar în cazul în care cel mic are stări febrile, plapuma groasă și căldura excesivă din cameră nu vor face decât să înrăutățească situația. De asemenea este important să-i dai un supliment cu efect antiviral și imunostimulator. Sirpul Septilin conține patru plante care au puternice antivirale și antibacteriane, intensificând apărarea imunitară, reducând inflamația și asigurând o recuperare rapidă.

ATENȚIE: Cele mai frecvente complicații ale gripei la copii sunt: otita, bronșita, pneumonia, așa că mergi la medic din prima zi de boală pentru a-ți recomanda un tratament adecvat.

Otita

Cauza cea mai frecventă a acestei afecțiuni este o răceală care nu a fost tratată la timp. La bebeluși și copiii mici, infecția din mucoasa nazală trece foarte repede în ureche, dacă nasul nu este curățat frecvent și nu sunt eliberate căile respiratorii.

Cum o recunoști: Puiul tău duce frecvent mâna la ureche, face febră, nu are poftă de mâncare, adoarme foarte frecvent și plânge fără motiv? Atunci este cazul să ajungi degrabă la medic pentru consult și pentru tratament corespunzător.

Cum o tratezi: Prima măsură este eliberarea căilor respiratorii. Dacă acestea sunt pline de mucozități, microbii se inmulțesc și duc la suprainfectarea urechii interne. Medicul îți va recomanda să-i cureți urechea și să-i aplici picături antiinflamatoare și antibiotice locale care vor vindeca urechea. Nu-i administra puiului tău medicamente fără recomandarea medicului. Siropul imunostimulator Septilin are efect antiinflamator la nivelul căilor respiratorii , intensifică apărarea imunitară și scurtează durata infecției.

4 gesturi pe care trebuie să le faci zilnic pentru imunitatea copilului tău:

  • Aerisește zilnic camera copilului tău.
  • Încălzește casa la temperatura potrivită ( Nu mai mult 21-22 grade C).
  • Faceți zilnic cel puțin o oră de mișcare în aer liber.
  • Ai grijă să aibă să se spele pe mâini cu săpun și apă caldă ori de câte ori vine de afară, intră în contact cu persoane străine sau cu animale de companie.

 

 

 

 

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.