
Ingrediente
500-600 g spanac
300 g brânză de vaci
50 g parmezan ras
50 g cașcaval ras
6 ouă
2 pachete foitaj
sare
piper
Mod de preparare
Cureți și speli spanacul și îl pui la fiert pentru 10 minute într-o oală cu apă clocotită și puțină sare. Îl scurgi, îl lași să se răcească, îl storci foarte bine de apă și îl toci mărunt cu un cuțit.
Amesteci bine brânza de vaci cu 1 ou, cașcavalul și parmezanul rase. Adaugi spanacul tocat, sare și piper, după gust, și omogenizezi bine compoziția.
Îmbraci o formă de tort cu diametrul de 24 cm cu hârtie de copt și apoi cu una din foile de foitaj pe care ai întins-o puțin în prealabil. Trebuie să depășească marginile. Pui compoziția de spanac, faci cu lingura 4 gropițe, la distanță unele de altele, și spargi în ele cele 4 ouă.
Acoperi compoziția cu al doilea disc de foietaj și pliezi marginile celui de bază în interior, sigilându-l ușor.
Ungi totul cu ou bătut și îl înțepi din loc în loc cu furculița..
Introduci tarta în cuptorul încins la 180°C timp de aproximativ o oră. Dacă începe să se rumenească tare deasupra, acoperi forma cu hârtie de copt sau folie de aluminiu.