Torta Pasqualina

Ingrediente

500-600 g spanac

300 g brânză de vaci

50 g parmezan ras

50 g cașcaval ras

6 ouă

2 pachete foitaj

sare

piper

Mod de preparare

Cureți și speli spanacul și îl pui la fiert pentru 10 minute într-o oală cu apă clocotită și puțină sare. Îl scurgi, îl lași să se răcească, îl storci foarte bine de apă și îl toci mărunt cu un cuțit.

Amesteci bine brânza de vaci cu 1 ou, cașcavalul și parmezanul rase. Adaugi spanacul tocat, sare și piper, după gust, și omogenizezi bine compoziția.

Îmbraci o formă de tort cu diametrul de 24 cm cu hârtie de copt și apoi cu una din foile de foitaj pe care ai întins-o puțin  în prealabil. Trebuie să depășească marginile. Pui compoziția de spanac, faci cu lingura 4 gropițe, la distanță unele de altele, și spargi în ele cele 4 ouă.

Acoperi compoziția cu al doilea disc de foietaj și pliezi marginile  celui de bază în interior, sigilându-l ușor.

Ungi totul cu ou bătut și îl înțepi din loc în loc cu furculița..

Introduci tarta în cuptorul încins la 180°C timp de aproximativ o oră. Dacă începe să se rumenească tare deasupra, acoperi forma cu hârtie de copt sau folie de aluminiu.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.