Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Fel principal / Tagliatelle cu somon afumat și capere

Tagliatelle cu somon afumat și capere

Ingrediente

300 g file de  somon afumat

200 g tagliatelle

400 ml smântână dulce 20% grăsime

1 legătură ceapă verde

1 lingură ulei de măsline

1 lingură unt

10-12 capere mici

50 g parmezan ras

piper

Mod de preparare

Mai întâi, pui tagliatellele la fiert în apă clocotită cu sare și le lași 5-6 minute. Trebuie să fie al dente.

Într-o tigaie mai mare, pui untul și uleiul de măsline, adaugi ceapa tocată mărunt și lași până se înmoaie, dar fără să se rumenească. Adaugi caperele, smântâna, parmezanul ras, piper, după gust, somonul afumat tăiat  cuburi, un polonic cu  apă în care au fiert pastele și lași să fiarbă 5 minute, la foc mic. Sare nu adaugi, deoarece somonul, parmezanul și caperele sunt sărate. Adaugi pastele, amesteci bine și oprești focul.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.