Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Salată de paste cu somon și mazăre

Salată de paste cu somon și mazăre

 Ingrediente

300 g paste fusilli

200 g mazăre congelată

300 g file de somon fără piele

1 mână frunze de rucola

parmezan ras pentru servit

Pentru dressing

zeama de la o lămâie mică

sare

piper

4 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

Mai întâi, pui la fiert în apă clocotită cu un praf de sare bucata de somon și o fierbi 10 minute, după care o scoți cu o paletă și o lași să se răcească.

Separat, pui mazărea la fiert în apă clocotită până se înmoaie, după care o scoți cu o paletă în apă cu gheață pentru a rămâne culoarea verde intens. O lași 5 minute, după care o scurgi foarte bine.

Fierbi pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, după care le scurgi și le pui într-un castron mai mare.

Amesteci într-un castronel uleiul de măsline cu zeama de lămâie, sare și piper, după gust.

Adaugi peste paste, mazărea, somonul rupt bucăți și frunzele de rucola. Torni dressingul, amesteci și presari totul cu parmezan ras.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.