Penne cu pui

Ingrediente

300 g paste Penne grâu dur Băneasa

500 g piept de pui tocat

1 l suc de roșii

2 cepe medii

1 morcov mediu

2 căţei usturoi

100 ml vin alb

2 linguri ulei de măsline

4-5 roșii cherry

1 lingură unt

1 linguriţă busuioc uscat

supă de legume sau pui

parmezan ras pentru servit

sare

piper

1 linguriţă busuioc uscat

Mod de preparare

Tai ceapa mărunt și morcovii îi dai pe răzătoarea mare. Încingi uleiul cu untul într-o tigaie încăpătoare, adaugi ceapa și morcovii și lași 3-4 minute, amestecând din când în când.

Adaugi pieptul de pui tocat, amesteci foarte bine și lași 3-4 minute. Torni sucul de roșii, vinul, 500 ml supă și lași să fiarbă, la foc mic, 3 ore. Pe parcurs mai adaugi supă caldă dacă scade prea mult. Adaugi busuiocul, sare și piper, după gust, și mai lași să dea în câteva clocote.

Fierbi pastele Băneasa conform indicaţiilor de pe ambalaj, le scurgi și le adaugi în sos împreună cu roșiile cherry tăiate sferturi. Amesteci și le servești calde, presărate cu parmezan ras.

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.