
Ingrediente
300 g paste Penne grâu dur Băneasa
500 g piept de pui tocat
1 l suc de roșii
2 cepe medii
1 morcov mediu
2 căţei usturoi
100 ml vin alb
2 linguri ulei de măsline
4-5 roșii cherry
1 lingură unt
1 linguriţă busuioc uscat
supă de legume sau pui
parmezan ras pentru servit
sare
piper
1 linguriţă busuioc uscat
Mod de preparare
Tai ceapa mărunt și morcovii îi dai pe răzătoarea mare. Încingi uleiul cu untul într-o tigaie încăpătoare, adaugi ceapa și morcovii și lași 3-4 minute, amestecând din când în când.
Adaugi pieptul de pui tocat, amesteci foarte bine și lași 3-4 minute. Torni sucul de roșii, vinul, 500 ml supă și lași să fiarbă, la foc mic, 3 ore. Pe parcurs mai adaugi supă caldă dacă scade prea mult. Adaugi busuiocul, sare și piper, după gust, și mai lași să dea în câteva clocote.
Fierbi pastele Băneasa conform indicaţiilor de pe ambalaj, le scurgi și le adaugi în sos împreună cu roșiile cherry tăiate sferturi. Amesteci și le servești calde, presărate cu parmezan ras.
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!
