Acest tort este o rețetă a Corinei Bacalu. Corina este adepta unui stil de viață sănătos ce are la bază alimentația de origine vegetală, mișcare și echilibru sufletesc. Povestea ei este așternută pe un blog ce îi poartă numele, iar în prezent prepară cu drag dulciuri raw vegan în Brașov, pictează, citește și se bucură de viață!
Ingrediente
PENTRU BLAT
80 g migdale sau nuci
80 g fulgi de cocos
75 g curmale
20 g pudră de cacao
PENTRU CREMĂ
500 g caju
100 g miere
100 g ulei de cocos
360 g apă
20 g cafea inka din cereale
1 lingură pudră de lucuma (opțional)
1 linguriță pudră de maca (opțional)
½ păstaie de vanilie
20 g pudră de roșcove
Mod de preparare
Pentru blat, pui într-un robot cu lama S migdalele și le mărunțești. Adaugi fulgii de cocos, pudra de cacao și apeși funcția pulse de câteva ori. Pui curmalele tăiate înainte și mixezi până când blatul se adună. La final torni o lingură de apă sau cât este nevoie și mixezi câteva secunde. Blatul trebuie să fie lipicios dacă presăm între două degete. Așezi o hârtie de copt într-o formă de 24 cm, torni compoziția și presezi cu degetele uniform.
Pentru crema 1, pui în blender 250 g caju, 50 g miere, 50 g ulei de cocos, 175 ml apă, lucuma, maca, vanilia și mixezi la viteză mare 2 minute. O pui într-un castronel.
Pentru crema 2, pui în blender restul de caju, adaugi 50 g miere, 50 g ulei de cocos, 185 ml apă, cafeaua inka, pudra de roșcove și mixezi la viteză mare 2 minute. Pui peste blat, în mijloc, 2 linguri cremă de vanilie și peste ea adaugi 2 linguri cremă de cafea. Procedezi la fel până termini cremele. Introduci forma în congelator până a doua zi. Înainte să-l servești trebuie ținut în frigider minimum 2 ore înainte. Ornezi cu fulgi de migdale și boabe de cacao mărunțite.