Ingrediente
300 g prune
200 ml suc de portocale
100 g zahăr
1 baton de scorțișoară
250 g mascarpone
250 g brânză de vaci
2 plicuri zahăr vanilat
2 gălbenușuri
100 g pișcoturi
100 ml cafea preparată tare
Mod de preparare
Speli prunele, le scoți sâmburii și le pui într-o crăticioară. Adaugi sucul de portocale, jumătate din zahăr și batonul de scorțișoară. O așezi pe foc și fierbi până se înmoaie, dar să rămână întregi. Le lași să se răcească.
Bați gălbenușurile cu restul de zahăr până se albesc și zahărul se topește. Amesteci brânza de vaci cu mascarpone și zahărul vanilat. Adaugi gălbenușurile și omogenizezi compoziția.
Așezi pe fundul unui vas de sticlă pișcoturi, le stropești cu cafea și pui jumătate din cremă. Acoperi cu pișcoturi, le stropești cu cafea și întinzi și 3/4 din prune. Cu un poș acoperi cu crema rămasă și introduci vasul la frigider cel puțin 3 ore. Înainte de servire pui deasupra prunele rămase.
Foto: Photoland/Profimedia