Tiramisu cu prune

Ingrediente

300 g prune

200 ml suc de portocale

100 g zahăr

1 baton de scorțișoară

250 g mascarpone

250 g brânză de vaci

2 plicuri zahăr vanilat

2 gălbenușuri

100 g pișcoturi

100 ml cafea preparată tare

Mod de preparare

Speli prunele, le scoți sâmburii și le pui într-o crăticioară. Adaugi sucul de portocale, jumătate din zahăr și batonul de scorțișoară. O așezi pe foc și fierbi până se înmoaie, dar să rămână întregi. Le lași să se răcească.

Bați gălbenușurile cu restul de zahăr până se albesc și zahărul se topește. Amesteci brânza de vaci cu mascarpone și zahărul vanilat. Adaugi gălbenușurile și omogenizezi compoziția.

Așezi pe fundul unui vas de sticlă pișcoturi, le stropești cu cafea și pui jumătate din cremă. Acoperi cu pișcoturi, le stropești cu cafea și întinzi și 3/4 din prune. Cu un poș acoperi cu crema rămasă și introduci vasul la frigider cel puțin 3 ore. Înainte de servire pui deasupra prunele rămase.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.