Tiramisu cu iaurt

Ingrediente

½ cană cafea tare

2 linguri cacao

180 g zahăr pudră

250 g frișcă lichidă 35% grăsime

375 g iaurt 3,5% grăsime

18 pișcoturi

cacao pentru decor

fructe de pădure pentru servit

Mod de preparare

Într-un bol amesteci cafeaua cu cacaua  și 50 de g de  zahăr până zahărul s-a topit.

Bați smântâna pentru frișcă cu restul de zahăr până se întărește tare. Încorporezi iaurtul treptat, amestecând ușor cu o spatulă.

Poți asambla tiramisu în pahare individuale sau într-un vas de sticlă mai mare. Dacă alegi varianta paharelor individuale, tai pișcoturile bucăți.

Înmoi pișcoturi în cafea, le așezi pe fundul paharelor, pui cremă și continui așa până termini ingredientele. Deasupra trebuie să ai cremă. Dai tiramisu la frigider 2-3 ore, îl presari cu cacao, îl decorezi cu fructe de pădure și îl servești.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.