Terină din pește

Ingrediente
250 g file de somon fără piele și oase; 500 g file de cod fără piele și oase; 300 ml smântână grasă; 2 albușuri; 1 legătură ceapă verde; 1 legătură pătrunjel verde; 2 cepe; sare; piper
Mod de preparare
Într-un blender, mixezi fileul de somon cu o ceapă tăiată bucăți, cu un albuș, 150 ml de smântână, sare și piper. Separat, tot în blender, mixezi 250 g file de cod cu o ceapă tăiată bucăți, cu un albuș, 150 ml smântână, sare și piper. Toci ceapa verde și pătrunjelul mărunt.

Ungi o tavă de cozonac termorezistentă  (sau de terină) cu unt, întinzi jumătate din compoziția de cod, apoi jumătate din ceapa și pătrunjelul tocate, pui pe mijloc două fileuri de cod rulate și acoperi cu compoziția de somon. Presari ceapa cu pătrunjelul tocate și la final întinzi compoziția de cod.

Așezi tava într-un vas cu apă și o introduci în cuptorul încins la 150ºC pentru o oră. Dacă cumva cuptorul arde deasupra și partea de sus se rumenește prea repede, acoperi tava cu o hârtie de copt. Lași terina să se răcească și o introduci la frigider pentru 12 ore înainte să o servești. Este bine să o prepari cu o zi înainte să fie servită.

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.